SARCODYN ÎN DURERILE DE SPATE

Durerea de spate reprezintă unul dintre motivele frecvente pentru care pacienții se prezintă la cabinetul unui medic, poate fi extrem de disabilitantă mergând până la imposibilitatea mișcării și necesită repaus pentru care medicul poate recomanda concediu medical, tratament și recuperare medicală. Durerea de spate poate dura zile, săptămâni sau luni iar in cazul persistenței cronice poate avea impact asupra statusului emoțional mergând până la stări de depresie și anxietate.

Spatele, flexibil și rezistent,  are o structură complexă:

 • Coloana vertebrală, cu cele 24 de vertebre suprapuse prin modul de articulare asigură flexibilitatea și rezistența
 • Ligamentele, puternice, asigură susținerea
 • Mușchii contribuie atât la susținere, rezistență și mobilitate intervenind activ în menținerea ortostatismului (poziția verticala), asigurarea echilibrului și desfășurării diferitelor activități care implica ridicarea de greutăți.

Odată cu înaintarea în vârsta sau prin suprasolicitare nejudicioasă, arhitectura coloanei vertebrale se modifica iar musculatura devine mai rigidă pentru a putea prelua suprasarcina impusa de către modificarea aliniamentului vertebral. Astfel se instalează durerea la oricare dintre segmentele coloanei vertebrale: cervical, toracal sau lombar.

Durerea poate să se manifeste, în fazele inițiale doar ca o înțepeneală de scurtă durată dimineața și cedează după câteva minute de mobilizare și poate să ajungă, pe măsură evoluției, până la imposibilitatea mișcării sau imposibilitatea menținerii ortostatismului (poziție verticală).

Durerile de spate pot avea origini diferite:

 • Articulare: când suprafețele articulare au degenerat și se instalează artroza
 • Nervoase: prin tasarea vertebrală este afectată rădăcina nervoasă
 • Musculare: cele mai frecvente, apărute prin suprasolicitare

Pentru că cele mai frecvente dureri de spate sunt de origine musculară, vom face referire la aceasta situație patologică și la cât de importantă este nutriția corectă și adecvată a structurilor musculare cu ajutorul SARCODYN.

Cauzele durerilor musculare la nivel cervico-dorso-lombar se regăsesc în contractura musculaturii paravertebrale, musculatura suprasolicitata în mod defectuos în următoarele situații:

 • Poziția incorecta în șezut, în scaun. Cea mai frecventă cauză a durerilor de spate la copii și tineri care petrec timp îndelungat în fața calculatorului sau TV și care, în timp, vor duce la deformări ale curburilor coloanei vertebrale, accentuând durerile.
 • Profesii care implică ridicarea și purtarea de greutăți, împingerea unor mașini grele, statul în picioare timp îndelungat, statul la volan perioade lungi, fără oprire
 • sarcina si perioada după naștere
 • fumatul și obezitatea
 • sedentarismul
 • mersul pe tocuri (perioade lungi)
 • stresul și anxietatea care cresc tonusul musculaturii posturale

Toate acestea pot fi cauze de intensificare a tonusului musculaturii spatelui și au ca efect instalarea durerii cronice și oboseala musculară cu scăderea performanței musculare la acest nivel. Scăderea performanței musculare este rezultatul reducerii masei și forței musculare. Aceasta este resimțită prin creșterea efortului depus la efectuarea diferitelor  activități iar la nivelul spatelui se pierde din capacitatea de susținere și duce la deformări ale coloanei vertebrale.

De aceea, pe lângă terapia durerii, protejarea musculaturii este esențiala și se poate realiza printr-un aport nutrițional adecvat (bogat în proteine) alături de exerciții fizice care să îmbunătățească și să mențină condiția fizică adecvat vârstei iar aceasta se poate realiza cu ajutorul SARCODYN

SARCODYN asociază într-o formulă unică:

 • proteina cu valoare biologică mare, anume – catabolitul leucinei cunoscut sub denumirea de acid hidroxi-metil-butiric (HMB), necesar pentru refacerea și menținerea masei musculare (stimulează sinteza de proteine și reduce destrucția acestora) prezent în acest produs sub formă de sare în asociere cu calciu,  îi asigura biodisponibilitatea (pătrunderea în organism până la țesuturile care necesită acest compus)
 • 300 UI vit D3 asigură sinergia de acțiune a HMB fără risc de supradozare, intervin favorabil în procesele de contracție și relaxare, imperios necesare pentru mișcarea controlată (mers mai sigur, menținerea ortostatismului prelungit fără durere, ridicarea de greutăți fără risc de înțepenire), îmbunătățește forța musculară prin creșterea ratei de sinteză a proteinelor care vor duce la mărirea dimensiunii fibrelor musculare (asigurând protecția împotriva afectării aliniamentului vertebral)
 • Magneziu –  alături de Ca si vit D3 potențează procesele de contracție și relaxare îmbunătățind forța musculară (crește capacitatea de efort fără apariția oboselii și durerii musculare) iar dozarea sa, anume 300 mg reprezintă o dată si jumătate doza necesară zilnic pentru o bună funcționare asigurând o mai bună transmitere a influxului nervos la nivelul mușchilor, îmbunătățind funcția normală de contracție-relaxare, obligatorie pentru coordonarea grupelor de mușchi implicați în mișcarea controlată (risc scăzut de cădere și fracturi)        

Astfel, SARCODYN, contribuie la creșterea masei musculare,  intervenind favorabil asupra calității și cantității fibrelor musculare printr-un aport proteic adecvat iar prin favorizarea contracției și relaxării musculare îmbunătățește forța musculară.

La obținerea efectului terapeutic al SARCODYN, pe lângă calitatea și dozarea componentelor intervine modul de administrare extrem de confortabil, 1 plic/zi dizolvat într-un pahar cu apa, cu gust plăcut de ananas cu recomandarea că tratamentul trebuie să dureze minimum 6 luni fără a fi obligații să ne limităm doar la acestea.

Așadar, SARCODYN te va ajuta să scapi de durerile musculare de la nivelul spatelui, să eviți modificarea curburilor coloanei vertebrale, să ai un mers mai sigur îndepărtând riscul de cădere și fracturi, să iți poți desfășura activitatea zilnică mai ușor și fără oboseala crescând spectaculos calitatea vieții.

Dr. Laura Dospinescu

Medic Primar Reumatolog

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *