IMPORTANT DE ȘTIUT – ARTRITA REUMATOIDĂ – KIT MOBILITATE

Artrita reumatoidă este o boală autoimună, inflamatorie care afectează, în special articulațiile dar și inima, vasele de sânge, ochii, pielea, plămânii. Boala poate debuta brusc sau insidios și evoluează cronic fiind însoțită de pusee acute, dureroase și netratată corespunzător poate duce la deformări cu dizabilitate marcată.

In majoritatea cazurilor, artrita reumatoidă afectează articulațiile mici ale mâinilor, bilateral, simetric care merg până la deformări articulare însoțite de atrofierea mușchilor mâinilor, situație în care disfuncționalitatea pacientului merge pana la afectare miscarile fine și puterea de apucare a obiectelor. Ulterior, pe parcursul bolii sunt afectate și articulațiile mari: genunchi, umeri, glezne.

Simptomele cele mai întâlnite în artrita reumatoidă:

 • Articulații tumefiate (umflate), calde care prezintă eritem (roșeață)
 • Durerile articulare (spontane sau la atingere) însoțite de rigiditate (întepenire) prelungită, dimineața sau după repaus prelungit
 • Dureri musculare vagi (generalizate) sau localizate la nivelul mâinilor
 • Oboseală neexplicată
 • Lipsa poftei de mâncare și scăderea în greutate

Tratamentul artritei reumatoide este complex și necesită evaluarea și recomandările unui medic specialist reumatolog. În prima etapă este necesar controlul durerii cu ajutorul antialgicelor și antiiniflamatoarelor (nesteroidiene și glucocorticoizi) dar trebuie influențat și procesul patologic prin imunosupresoare sau imunomodulatoare.

Indiferent de stadiul bolii sau tratamentul administrat, fiind o patologie care afectează atât articulațiile cât și musculatura este esențial să se acorde o atenție deosebită nutriției corecte și adecvate a întregului complex articular musculo-scheletal. Pentru aceasta există kit-ul de mobilitate, alcatuit din capsulele de MOVIAL și pliculetele cu SARCODYN, care au roj aduvant în tratamentul artritei reumatoide, augmentând efectul terapeutic al terapiilor clasice și încetinind progresia bolii.

MOVIAL, necesar nutriției articulare, asociază efectele sinergice ale:

 • colagenului de tip II, specific cartilajului, conferidu-i rezistență și elasticitate și administrat o singură dată pe zi stimulează sinteza de colagen endogen și încetinește degradarea articulară.
 • unui acid hialuronic cu masa moleculară mare care conferă vâscozitate și protecție în vederea lubrefierii corecte astfel stopând degradarea structurilor articulare. Studiile au arătat că acesta a demonstrat o bună difuziune și un grad crescut de distribuție la nivel articular după numai 48 ore de la administrare.
 • extractului standardizat de rodie prezintă proprietăți antiinflamatorii prin reducerea producției de prostaglandine și diminua stresul oxidativ, asigurând protecția cartilajului hialin
 • vitaminei C cu rol de coenzimă în procesul de transformare a procolagenului în colagen cat și în stabilizarea fibrei de colagen. Pe lângă acestea vitamina C inhiba hialuronidaza, enzima care degradează acidul hialuronic, prezervând structura și funcția acestuia

SARCODYN, intervine favorabil în refacerea performanței musculare prin componentele sale:

 • o proteină cu valoare biologică mare, un catabolit al leucinei și anume acidul hidroxi-metil-butiric care și-a demonstrat eficacitatea în menținerea echilibrului între masa și forța musculară, asigurând performanța musculară: reduce procesul de degradare a fibrelor musculare, stimulează sinteza proteică și asociat cu molecula de calciu, are biodisponibilitate crescută refăcând și menținâd masa musculară
 • vitamina D3 – în cantitate terapeutica eficiententa de 300 mg, va potenta efectul proteinei stimulând absorbția Ca (adus prin aport odată cu HMB sub formă de sare). Mai mult, vit D3, prin legarea de receptorii aflați în mușchiul scheletic, stimulează rata de sinteză a proteinelor, ajutând în procesul de creștere a fibrei musculare.
 • Magneziu (alături de calciu) intervenine favorabil în transmiterea influxului nervos la nivelul mușchilor, îmbunatațește funcția de contracție-relaxare cu efect benefic în coordonarea grupelor musculare implicate în mișcarea controlată.

Așadar, Kit-ul pentru mobilitate recomandat a fi folosit în artrita reumatoida, conține:

 • Capsule de MOVIAL necesare nutriției articulare care ajută împotriva degenerarii structurilor articulare, reduc în mod natural (fără efecte adverse sau risc de supradozare) fenomenele inflamatorii la acest nivel, administrand 2 capsule/zi
 • Plicurile de SARCODYN cu pulbere necesară refacerii și menținerii masei musculare, ușor de administrat, 1x/zi, prin dizolvarea într-un pahar cu apă, cu gust plăcut de ananas, fără îndulcitori, ceea ce-l face potrivit chiar și pacienților cu diabet.
 • Suplimentar prezentarea MOVIAL sub formă de cremă, care conține acid hialuronic, glicozaminglicani, va stimula microcirculația și va regla permeabilitatea vasculară asigurând penetranța celor doua componente ale kit-ului la nivelul structurilor implicate în gonartoza potenându-le efectul terapeutic.

Avantajele acestui kit de mobilitate:

 • nu au potential toxic (hepatic, gastric, renal) esențial pentru pacienții cu artrita reumatoidă care folosesc terapii antialgige și antiinflamatorii cu potențial toxic
 • nu interferă cu alte medicamente sau suplimente
 • nu dau dependență
 • se absorb bine având biodisponibilitate ridicată
 • au penetranță crescută la nivelul țesuturilor afectate de inflamația cronică

Beneficiile folosirii acestui kit:

 • reducerea inflamației și remiterea durerii articulare
 • îmbunatațirea mobilitații
 • restaurarea performanței musculare prin creșterea masei și forței musculare
 • reluarea activitaților zilnice în absența durerii cu impact pozitiv asupra statusului emoțional.

Un beneficiu major îl reprezintă timpul de administrare până la obținerea efectului terapeutic. Pentru comfortul administrării recomandarea este ca pacientul să dizolve 1 plic de SARCODYN într-un pahar cu apă și să îl folosească la administrarea celor 2 capsule de MOVIAL asa încât după aproximativ 21 de zile de administrare se instaleaza efectul terapeutic. Pentru menținerea efectului terapeutic recomandarea este ca tratamentul să dureze minimum 6 luni.

Dr. Laura Dospinescu

Medic Primar Reumatolog

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *